TK Kvarner

TK Kvarner

Teniski klub Kvarner - Rijeka u kontinuitetu djeluje od 1979. godine (22. travnja 1979.). Ime kluba vezano je za zaljev Kvarner na koji se pruža prekrasni pogled s klubskih prostora.

Osnovni cilj kluba je promicanje, razvitak i unapređenje teniskog sporta u riječkoj regiji. Klub je nastao na osnovama višegodišnje aktivnosti tenis sekcije u okviru nekadašnjeg Društva za tjelesni odgoj - Kantrida. Danas okuplja 180 članova među kojima dominiraju mlađe dobne strukture. Članovi Kluba su djeca koja imaju manje od 5 godina ali i seniori koji imaju više od 70 godina.

Klub je u prvim godinama djelovanja svoju aktivnost realizirao na jednom terenu na lokaciji Bivio.

Od 1988. godini Klub djeluje na lokalitetu Marčeljeva Draga gdje su izgrađena nova igrališta i klubske prostorije. Karakteristično je da su navedeni sadržaji stvoreni prvenstveno radom i angažiranjem članova, prijatelja i sponzora kluba. U 2004. godini klub će raspolaže s osam osvijetljenih zemljanih terena, jednim dječjim igralištem, parkiralištem i klubskim prostorijama.

U dosadašnjem razvoju Klub je bio usmjeren na rad s mladima, stvaranju prepoznatljivog teniskog centra, napredak takmičara, obrazovanje kako teniskih sudaca tako i teniskih trenera.

Natjecateljska aktivnost karakterizirana je rezultatima u pojedinačnoj i ekipnoj kategoriji. Čitav niz natjecatelja i natjecateljki raznih dobnih struktura ostvarivalo je zapažene rezultate na regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Seniorska ekipa tenis kluba Kvarner se već više godina uspješno natječe  u prvoj hrvatskoj teniskoj ligi, a zapažene rezultate ostvarivale su juniorske i veteranske momčadi.

Tenis klub Kvarner je već godinama uspješan organizator niza regionalnih, nacionalnih i međunarodnih turnira za različite dobne strukture. Između ostalog organizator je i prvenstva Hrvatske. Klub već više od jednog desetljeća servisira u logističkoj podršci ATP turnir Croatia Open - Umag, 2001. godine značajno je doprinio organizaciji Davis Cup susreta u Rijeci a 2007. iznjedrio je challenger turnir Croatia osiguranje Rijeka Open.

Galerija slika

TK Kvarner TK Kvarner TK Kvarner TK Kvarner TK Kvarner TK Kvarner TK Kvarner TK Kvarner TK Kvarner TK Kvarner TK Kvarner TK Kvarner

Najava događanja

svibanj 2022
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Novosti